Szolgáltatásaim

„Find it, fix it and leave it alone!” (Andrew T. Still)

Manuálterápia

 

 

Konzultációs javaslat

 

Rehabilitációs gyakorlatok

 

Egyéni gondozás

Iskolalovak gondozása

A felmérést a tulajdonos, vagy a gondozó jelenlétében, az állat tartási helyén végzem. Az integrált szemléletű, oszteopátiás alapokon nyugvó felmérés és gondozás nem állatorvosi kezelés. A telefonos egyeztetés során mérlegelem, hogy valóban erre van-e szüksége az állatnak, vagy már azonnal tovább kell küldeni őt az ellátó állatorvoshoz.

Ahhoz, hogy minden információ a rendelkezésemre álljon már a felmérés előtt, érdemes az alábbi kérdőívet kitölteni és elektronikus formában a dr.janosi.katalin@gmail.com címre visszaküldeni.

Az integrált szemléletű, oszteopátiás alapokon nyugvó gondozás és rehabilitáció akkor a leghatékonyabb, amikor a különböző szakemberek (kovács, állatorvos, manuál terapeuta, edző) együttműködnek a tulajdonossal és az állat gondozójával, így egy valódi csapatot alkotnak.

Az általános oszteopátiás technika alkalmazása már önmagában a gondozás része, mivel az ízületek passzív mozgatása is jelentősen oldhatja a funkcionális zavarok során kialakult beszűkült mozgástartományokat, valamint kötöttségeket.

Ugyanakkor nagyon fontos, hogy kellő időt hagyjunk a lónak arra, hogy a helyreállított mozgástartományú ízületek és izmok megfelelően visszanyerjék funkciójukat. A gondozás gyakorisága panaszmentes esetben 3-4 hónap, bizonyos esetekben gyakoribb is lehet (2-6 hét).

A felmérés alapján gondozási tervet alakitok ki. A gondozási terv az alábbi területeket érinti:

Manuálterápia – részletesen meghatározom az alkalmazandó manuális technikákat és alkalmazásuk helyét, illetve elvégzem azokat, a tulajdonossal egyeztetve.

Konzultációs javaslat – szükség esetén javaslatot teszek gyógykováccsal, állatorvossal, takarmányozási szakemberrel történő konzultációra.

Rehabilitációs gyakorlatok – szükség esetén, a mindennapi munkába integrálható, rehabilitációs és fejlesztő gyakorlatok végzésére teszek ajánlást.

Áraim

Integrált szemléletű, oszteopátiás alapokon nyugvó felmérés és gondozás az állat tartási helyén, alkalmanként: 22 000,- Ft/ állat

Kiszállás: 7000,- Ft/ 100km